O mně

Činnosti:
Pooperační poúrazová rehabilitace
Vyšetření a léčba metodou Ludmily Mojžíšové
Výuka - skupinových lekcí   Feldenkraisovy®  metody - ATM - Pohybem k sebeuvědomění
           - individuálních lekcí Feldenkraisovy® metody - FI - Funkční integrace



Jmenuji se Dagmar Slezáková. Od roku 1994, kdy jsem ukončila studium, se zabývám fyzioterapií. Praxi jsem získala nejprve ve FNHK, poté v ambulancích ortopedie a rehabilitace na poliklinice v HK. V této době jsem úspěšně složila atestaci v oboru a řadu dalších kurzů – Mobilizační a měkké techniky v myoskeletární medicíně, léčba některých druhů ženské sterility metodou Ludmily Mojžíšové a další.
V současné době věnuji svoji pozornost Feldenkraisově® metodě. Od června 2018 jsem byla členem mezinárodního výcviku Feldenkraisovy® metody (dále jen FM) v Praze. Výcvik jsem úspěšně ukončila dne 26.5.2022. Stala jsem se tak oprávněná k praktikování Feldenkraisovy® metody, a to jak individuáních lekcí - Funkční integrace ( FI ), tak skupinových lekci ( ATM ) - Pohybem k sebeuvědomění.
Poprvé jsem přišla do kontaktu s touto metodou před 29 lety ještě na rehabilitační škole, kde jsem zažila jednu ukázkovou lekci a ihned mě oslovila. Na rehabilitační školu jsem se přihlásila proto, že jsem byla ve svých 18 letech téměř invalidní důchodce. Od svých 12 let jsem dělala judo, později na vrcholové úrovni. Judo je překrásný sport, ale na vrcholové úrovni vede dříve či později k přetížení a postižení pohybového aparátu. Tedy domnívala jsem, že pokud půjdu studovat fyzioterapii, vyřeším si také své potíže s bederní páteří a kyčlemi. Ta jediná lekce Feldenkrais mi opravdu na chvíli pomohla. Od té doby jsem se o tuto metodu zajímala stále intenzivněji. Vždy mi FM pomohla při potížích psychických i fyzických. Moje hledání odpovědí na otázky typu: "Co mi pomůže, co tu dělám, co mám dělat a co má smysl", mě dovedlo až k výcviku FM. Zde cítím, že jsem v tom správném filmu. Moje touha pochopit a poznat Feldenkraise mě dovedla především k chápání a poznávání sebe sama. Ve Feldenkraisovy se pohybujeme abychom se stali kousek po kousku víc a víc uvědomělí toho jak jednáme a toho kým jsme v tomto světě. Dokončujeme svůj sebeobraz. 

„Život je pohyb, zlepši kvalitu svého pohybu a zlepšíš i kvalitu svého života“
                                                                                           
Moshé Feldenkrais